Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 07:43

Νέα 48ωρη απεργία απο τα Ναυτεργατικά Σωματεία ώς τα ξημερώματα της Πέμπτης 08/12/2016 με προοπτική κλιμάκωσηςΝέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της. Έτσι η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη.

Νωρίτερα δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Καμία δέσμευση δεν δόθηκε από τον υπουργό Π. Κουρουμπλή κατά τη συνάντησή του με τα ναυτεργατικά σωματεία. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η Π.Ν.Ο.

H Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην  συνέχεια του  από 3 Δεκεμβρίου 2016 δελτίου τύπου με  το οποίο και ανακοίνωνε την  απόφασή της για την πραγματοποίηση πανελλαδικής 48ωρης προειδοποιητικής  απεργίας, για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ναυτικών με προεξάρχοντα τα θέματα  του  φορολογικού και ασφαλιστικού, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με  προοπτική κλιμάκωσης, κατά  την  σημερινή  συνεδρίασή της, και  αφού έλαβε υπόψη την αδυναμία της Κυβέρνησης να δεσμευθεί ουσιαστικά, αποφάσισε  να κλιμακώσει περαιτέρω τον  αγώνα  της  με  την  πραγματοποίηση νέας 48ωρης  πανελλαδικής απεργίας για  όλες τις  κατηγορίες  πλοίων που  θα αρχίζει την 06.01 ώρα  της  6 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και θα  λήγει την 8 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης, οπότε και ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο.

 

Η Διοίκηση της ΠΝΟ εκφράζει τις ευχαριστίες της στα πληρώματα, τα οποία και συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και τους καλεί όπως με την ίδια θέρμη και αγωνιστικότητα συνεχίσουν και στη νέα απεργία.

 

Ταυτόχρονα η Διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες, δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού.

 

Οι προσπάθειες όμως αυτές από όπου κι αν προέρχονται να είναι βέβαιοι οι δημιουργοί τους θα συντριβούν από την δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης.

 

Η Διοίκηση  της  ΠΝΟ για άλλη μια φορά ζητάει την  κατανόηση  και  την  πλήρη  συμπαράσταση τόσο  του  επιβατικού  κοινού  όσο  και  όλων των  Ελλήνων  εργαζομένων  διότι  ο  αγώνας  ο  οποίος  διεξάγεται   δεν  είναι  αγώνας  που  αφορά  μόνον  τους  Έλληνες  ναυτεργάτες,  αλλά  αφορά  ολόκληρη την  ελληνική  κοινωνία

ΟΙ  ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  ΔΕΝ   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ   ΤΙΠΟΤΕ  ΝΕΟ

ΑΠΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

 

Ορθώνουν  το  ανάστημα, μαζί με  όλους  τους  εργαζομένους  και  τους  επιστημονικούς  φορείς  της  Χώρας,   ενάντια   στη λαίλαπα του  ασφαλιστικού και του φορολογικού με  το  οποίο και  κατεδαφίζεται  πλήρως   η  κοινωνική  ασφάλιση και  το  Κράτος  Πρόνοιας  και  οδηγούνται  μαθηματικά στην  φτώχια  και  στην εξαθλίωση.

 

Η   διάλυση του ΝΑΤ,  η  κατεδάφιση του  ΚΕΑΝ, η αποψίλωση  των  οργανικών   συνθέσεων   των πλοίων σε  βάρος   της  ασφάλειας   των  δρομολογίων  και  των  επιβατών,    ο  ευτελισμός  των  συντάξεων, η οξυνόμενη  και  διογκούμενη συνεχώς    ανεργία  του  κλάδου, η  μαύρη  ανασφάλιστη  εργασία, η  συνεχής  παραβίαση  των όρων εργασίας,  η συνεχής   υποβάθμιση  των κοινωνικών  ασφαλιστικών  δικαιωμάτων  και της  ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης  των  εν  ενεργεία και  συνταξιούχων  ναυτεργατών, η  προσπάθεια  εξάρθρωσης  και  εκμηδενισμού των δικαιωμάτων   του  κλάδου,  η σχεδιαζόμενη και επιχειρούμενη υπερφορολόγηση των ναυτικών, η οποία θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα, και  η σιωπηρή  ανοχή  και  αδιαφορία  των  Υπευθύνων  και  του  Κράτους,   δεν  μπορούν  να  μείνουν  αναπάντητα..

 

Το  σύνολο των ναυτεργατών  της  Χώρας  (εν ενεργεία και  συνταξιούχων)  συμμετέχουν μαζικά  στον απεργιακό  μας  αγώνα και  όλοι μαζί συνεχίζουμε και συναντιόμαστε και στις 08-12-2016, οπότε και έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία, μαζί με τους λοιπούς εργαζομένους και συνταξιούχους της χώρας στις επάλξεις του αγώνα ενάντια στην ανάλγητη και εξοντωτική αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης.

 

ΠΑΡΤΕ  ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Για  την  Πανελλήνια  Ναυτική Ομοσπονδία

 

Με εντολή Διοίκησης

 

 

Γιάννης  Χαλάς

Γενικός Γραμματέας

 

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις