Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 11:02

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑΑπό τα ξημερώματα επίσκεψη – περιοδεία και ζωντανή συζήτηση

με τους απεργούς Ναυτεργάτες των πλοίων

 

Δελτίο Τύπου

 

Πολυμελές κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις και περιοδείες σε όλα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας έγιναν μαζικές συσκέψεις στο κάθε πλοίο ξεχωριστά ενώ στην διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε υπήρξε χρήσιμος, εποικοδομητικός και ζωντανός διάλογος με τα μέλη της Ένωσης αλλά και Ναυτεργάτες άλλων ειδικοτήτων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ μετέφερε το αγωνιστικό μήνυμα από όλα τα λιμάνια της χώρας για την καθολική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία η οποία, όπως είπε, αποτελεί μια σαφή απάντηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου ενάντια στην εφοπλιστόδουλη ναυτιλιακή κυβερνητική πολιτική η οποία ταυτόχρονα χτυπάει και τσακίζει ανελέητα τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Στα πλαίσια αυτά το κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε τον κλάδο για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ανατροπή που αποφάσισε η κυβέρνηση στον ειδικό τρόπο φορολογίας των Ναυτεργατών.

Επισήμανε ότι η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος είναι τέτοια που οποιαδήποτε επιπλέον φορολογική επιβάρυνση και ιδιαίτερα αυτή του νόμου 4387/2016 όχι μόνο δεν επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια φορολογικά έσοδα αλλά αντίθετα ένα μεγάλο τμήμα αξιωματικών μπορεί να το οδηγήσει σε μαζική φυγή από την ελληνική σημαία και την ναυτιλία και το κόστος να έχει πολλαπλασιαστική επιβάρυνση όχι μόνο στον τομέα της φορολογίας αλλά και στις εισφορές προς τα κοινωνικοασφαλιστικά μας ταμεία.

Η κυβέρνηση τόνισε είχε και έχει την δυνατότητα να αντλήσει σημαντικότατα φορολογικά έσοδα, εάν θέλει, στοχεύοντας το μεγάλο και ιλιγγιώδη πλούτο του εφοπλιστικού κεφαλαίου στο οποίο δυστυχώς προχώρησε σε συνθηκολόγηση, συμβιβασμό και υποχωρώντας κατά κράτος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της άφησε ανέπαφο το προκλητικό και σκανδαλώδες καθεστώς των προνομίων της ασύδοτης επιχειρηματικής δράσης και της φοροασυλίας. Αντί για αυτό επιλέγει και στοχοποιεί για πολλοστή φορά τους εργαζόμενους στους οποίους επιχειρεί να φορτώσει και αυτήν την φορά τα βάρη στα πλαίσια της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής της.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει έως το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων ενότητα, συσπείρωση και αποφασιστικότητα και να αποκρουσθεί οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της απεργίας.

Για τον σκοπό αυτό κάλεσε τον κλάδο και όλα τα πληρώματα νε είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ανάλογες περιοδείες πραγματοποίησαν απεργιακά κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

 

Πειραιάς 2/12/2016

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις