Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 04:23

Πλησιάζει η «ώρα της αναμέτρησης» για τη HSW

Photo by: Simos Michaloglou


Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της στις 20 Απριλίου η Hellenic Seaways, ικανοποιώντας το αίτημα της Minoan Lines, που ελέγχεται από τον όμιλο Γκριμάλντι και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο 48,53%, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις της τελευταίας όσον αφορά στους χειρισμούς της διοίκησης της Hellenic Seaways.

Την ίδια ώρα, η Minoan περιμένει την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που έχει καταθέσει η ίδια και τουλάχιστον μία ακόμα εταιρεία για την απόκτηση του 40,44% της Hellenic Seaways που σήμερα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, η διαδικασία της αξιολόγησης δε θα είναι σύντομη, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνει από το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, παρατείνοντας την αγωνία γύρω από τα διοικητικά της Hellenic Seaways.

Μεταξύ άλλων, για να επανέλθουμε στη Γ.Σ., στο αίτημά της για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων πριν από δύο εβδομάδες, η Minoan, που παρά το μεγάλο της μερίδιο στην εταιρεία δε μετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο, κατηγορούσε τη διοίκηση της Hellenic Seaways για “ολέθριες επιχειρηματικές επιλογές” που οδήγησαν σε επιδείνωση των οικονομικών της μεγεθών και δεν καθιστούν πιστευτό ότι η εκτελεστική διοίκηση ασκείται “όπως επιβάλλει η χρηστή και συνετή διαχείριση”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Minoan, “η εκτελεστική διοίκηση της HSW υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αντώνη Αγαπητό, προχώρησε σε αγορές και πωλήσεις πλοίων που στερούνται στρατηγικού πλάνου, καθώς και σε εκτεταμένες μετασκευές τους, ενίοτε κατά παραβατική υπέρβαση του κόστους προϋπολογισμού τους, ενέργειες που οδήγησαν την εταιρεία σε υψηλές ταμιακές εκροές και τελικώς στη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα”.

Τα θέματα συζήτησης στην έκτακτη γενική συνέλευση, όπως είχε ζητήσει η Minoan, θα είναι:

Η πώληση του πλοίου HIGHSPEED 6 “χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας μας και το δικαιολογητικό λόγο της πώλησής του και της απόσυρσης του από την εκμετάλλευση κερδοφόρων ακτοπλοϊκών γραμμών”

Η απραξία της εκτελεστικής διοίκησης για τον έλεγχο και κατανομή ευθυνών και τη λήψη αναγκαίων δικαστικών μέτρων για υπερβάσεις μετασκευών πλοίων

Η αξιολόγηση και εξηγήσεις της για τα πραγματικά αποτελέσματα της HSW μετά την τελευταία Τακτική Συνέλευση.


Πηγή: reporter.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις