Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 09:02

Τελευταίο ταξίδι για το Saga Ruby!!Άλλο ένα βαπόρι θα περάσει σε μερικές μέρες στην ιστορία. Το Oasia, Το γνωστό μας Saga Ruby, θα πραγματοποιήσει σε μερικές μέρες το τελευταίο ταξίδι αφού πουλήθηκε σε διαλυτές, μετά την ακύρωση της μετατροπής σε πλωτό ξενοδοχείο στη Myanmar.
Το Vistafjord κατασκευάστηκε το 1973 για τη Norwegian America Line στα βρετανικά ναυπηγεία Swan Hunter Shipbuilders βασισμένο στα σχέδια του Sagafjord του 1965 (το γνωστό μας Saga Rose) κι ήταν το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο βρετανικής κατασκευής.
Το 1983 η N.A.L. εξαγοράστηκε από την Cunard η οποία διατήρησε το όνομα του, άλλαξε όμως τα χρώματά του.
Το Δεκέμβριο του 1999 το βαπόρι μετονομάστηκε Caronia και παρέμεινε στην εταιρεία για ακόμη 5 χρόνια.
Το 2004 αγοράστηκε από τη βρετανική Saga Cruises η οποία είχε ήδη αποκτήσει το αδελφάκι του και μετά από μια ριζική ανακαίνιση το Μάρτιο του 2005 ξεκινά τα ταξίδια του ως Saga Ruby.
Το 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το βαπόρι θα αποχωρήσει από το στόλο της και το Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια παγκόσμια κρουαζιέρα που εξελίχθηκε σε εφιάλτη αφού τελικά καθηλώθηκε για περίπου 2 μήνες λόγω μηχανικής βλάβης!
Στις 7/12/13 το Saga Ruby ξεκίνησε από το Southampton για την τελευταία του κρουαζιέρα 31 ημερών που περιελάμβανε όλους του δημοφιλείς προορισμούς της Καραϊβικής όμως και πάλι παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και κρίθηκε ακατάλληλο για να διασχίζει τον Ατλαντικό και μάλιστα 2 φορές. Τελικά το πρόγραμμα του συμπεριέλαβε τους δημοφιλείς προορισμούς της δυτικής Μεσογείου και τα Κανάρια Νησιά όμως στη Funchal το βαπόρι υπέστη νέα βλάβη. Και η επιστροφή στο Southampton ήταν επεισοδιακή αφού συνάντησε άσχημες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να δέσει στις 9 αντί στις 7/1/14.
Τον Ιανουάριο του '14 ανακοινώνεται η πώληση του στη Millennium View Ltd που έχει σκοπό να το μετατρέψει σε πλωτό ξενοδοχείο στη Myanmar. Για το λόγο αυτό ανακαινίζεται στα ναυπηγεία του Γιβραλτάρ και το Φεβρουάριο αναχωρεί ως Oasia για την Ταϊλάνδη άλλα όπως συνέβη σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα σχέδια ναυάγησαν.
Εμείς φυσικά θα θυμόμαστε πάντα τις υπέροχες και κομψές γραμμές του..!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις