Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 06:16

«Βεντέτα» Grimaldi με τη διοίκηση της HSW

Photo by: Simos Michaloglou


   Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της κόντρας του μεγαλομετόχου της HSW Ομίλου Grimaldi με τη διοίκηση της εταιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο ιταλικός όμιλος που έχει το 48,53% της HSW αιτήθηκε τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου.
Η κίνηση του  ομίλου Γκριμάλντι, που όμως δεν ελέγχει τη διοίκηση της εταιρίας, έγινε προκειμένου να συζητηθούν αποφάσεις και επιλογές ζητώντας μάλιστα να καταλογιστούν ευθύνες και να ληφθούν μέτρα.
 

Συγκεκριμένα, θέτει “την πώληση του πλοίου HIGHSPEED 6 έναντι 19,65 εκατ. ευρώ χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας μας και παρά την ύπαρξη εξωδίκου προς το δ.σ. της εταιρείας”, "την απραξία της διοίκησης για τον έλεγχο και κατανομή ευθυνών και τη λήψη αναγκαίων δικαστικών μέτρων για υπερβάσεις μετασκευών του Νήσος Σάμος”, και την "αξιολόγηση και εξηγήσεις του δ.σ. για τα πραγματικά (σ.σ. υπογραμμίζεται η λέξη) αποτελέσματα της HSW από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δ.σ. έως σήμερα”. Σε αυτά, προστέθηκε και το αίτημα για αντικατάσταση των διοικούντων.
 
Οι Ιταλοί αμφισβητούν την οικονομική πορεία και τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Hellenic, ενώ έχουν αποδώσει ευθύνες στην υπάρχουσα διοίκηση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή των Μινωικών ότι "οι επιλογές της μετέπειτα εκτελεστικής διοίκησης δεν καθιστούν πιστευτό ότι αυτή ασκείται "όπως επιβάλλει η χρηστή και συνετή διαχείριση”.
 
Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Αγαπητός, κατά την παρουσίαση νέου αποκτήματος της εταιρείας του Νήσος Σάμος το οποίο δρομολογείται στη γραμμή Πάρος Νάξος Σαντορίνη, έστειλε σαφές μήνυμα στην Ιταλική πλευρά. Δήλωσε ότι "τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και δείχνουν ότι η εταιρεία πάει από το καλό στο καλύτερο”.
 
Αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της HSW και αναφερόμενος στη στάση του ομίλου Γκριμάλντι, σημείωσε πως "θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν είχα ακούσει μια πρόταση εποικοδομητική για το μέλλον της εταιρείας από όλους τους μετόχους”.
 
Η HSW, μετά την αναδιάρθρωση των δανείων το 2015 και έπειτα από 4 χρόνια ζημιών, πέρασε το 2016 σε λειτουργική κερδοφορία, εμφανίζοντας EBITDA 24,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα στόλο με 18 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.


Πηγή: reporter.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!