Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 10:33

Με το “δεξί” ξεκίνησε η τουριστική περίοδοςΔιψήφια αύξηση στα τουριστικά έσοδα τον Απρίλιο 

Την γενικότερη καλή αίσθηση για την φετινή τουριστική περίοδο αποτυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος στα αποτελέσματα του ισοζυγίου πληρωμών για το μήνα Απρίλιο.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις παρουσίασαν διψήφια αύξηση +11,3% τον Απρίλιο του 2017, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 483,7 εκατ. ευρώ, έναντι 434,5 πέρυσι

Αντίστοιχη όμως, φαίνεται ότι ήταν και αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης.  Οι αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά +12% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016.

Η καλή επίδοση του τουρισμού τον Απρίλιο είχε ως αποτέλεσμα, το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος, να παρουσιάσει αύξηση +2,4% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες ανήλθαν σε 996,9 εκατ. ευρώ έναντι 973,6 το αντίστοιχο 4μηνο του 2016. Ενώ, και οι αφίξεις του τετραμήνου κινήθηκαν ανοδικά με αύξηση +3,2%.

Σημαντική αύξηση όμως παρουσίασε λόγω της σημαντικής αύξησης του τουρισμού και το ισοζύγιο μεταφορών κατά +22% το μήνα Απρίλιο σε σχέση με το 2016 (2017 – 688,2 εκατ. ευρω, 2016 – 564,6 εκατ ευρω). Η δαπάνη των ξένων επισκεπτών για αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές μεταφορές (εισιτήρια) προς την Ελλάδα και εντός της χώρας προσμετράτε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα στα τουριστικά έσοδα. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν συμπεριλαμβάνει τη δαπάνη των τουριστών για την μεταφορά τους από/προς τους ελληνικούς προορισμούς στα τουριστικά έσοδα, αλλά στα έσοδα από τις μεταφορές, ξεχωριστά.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις