Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, 06:53

SEAJETS: Ο ΣΤΟΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ! (PHOTO)Γιγαντώνεται και διευρύνεται ο ήδη μεγάλος στόλος της SEAJETS, η οποία αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, με τη νέα αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοου "Swift 1" (IMO 9283928).

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 2003 από την Incat στην Τασμανία ως πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Μεταγωγικό).
Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 35 κόμβων την ώρα (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή), ενώ θυμίζει αρκετά στην εξωτερική εμφάνιση το HIGHSPEED 6 που πωλήθηκε πρόσφατα από τη HELLENIC SEAWAYS.

Την 1η Οκτωβρίου του 2016 το πλοίο επλήγη από πυραύλους με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το νέο στοίχημα – πρόκληση για την οικογένεια Ηλιόπουλου είναι να ανακατασκευάσει και να ανακαινίσει πλήρως το πλοίο, καθιστώντας το αξιόπλοο, αξιόπιστο και λειτουργικό, ώστε να δρομολογηθεί και αυτό σε κάποια γραμμή του Αιγαίου που δραστηριοποιείται η SEAJETSενώ σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι θα δούμε και νέες αγορές και Ε/Γ-Ο/Γ ταχυπλόου αλλά και συμβατικού μέσα στους επόμενους μήνες.

Αφετέρου δε είναι κυρίως σημαντικό, ότι το πλοίο θα μετασκευαστεί εδώ από ελληνικά χέρια, δίνοντας εργασία και "ψωμί" σε δεκάδες ελληνικές οικογένειες!

Το "Swift 1" έφτασε σήμερα στην Ελευσίνα (περιοχή της Petrola) με τη βοήθεια των ρυμουλκών «CHRISTOS VI», «CHRISTOS XVII» & «CHRISTOS XXI» της Spanopoulos Group.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πλοίο πέρασε ρυμουλκούμενο από τη διώρυγα του Σουέζ και παρελήφθη στο αγκυροβόλιο του Πορτ-Σάιντ από το ρυμουλκό "ΕΥΡΩΠΗ" της εταιρείας Γκιγκιλίνη, με Πλοίαρχο τον Cpt Μάριο Αναστασιάδη. Κατόπιν ρυμουλκήθηκε με την πρύμνη μέχρι τον κόλπο της Ελευσίνας, όπου το παρέλαβαν τα ρυμουλκά της Spanopoulos Group.

Καλωσήρθες «Swift 1» !

Ευχαριστούμε τον Πλοίαρχο του ρυμουλκού "CHRISTOS XXI", Cpt Δημήτριο Σπιθάκη, για τις φωτογραφίες!

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!