Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 08:52

Επιθυμία πολλών η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Photo by: Simos Michaloglou


Τις 9.168 υπογραφές φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, η διαδικτυακή καμπάνια πολιτών που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η εκστρατεία δημιουργήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz, τον Ιούλιο του 2016.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διαδικτυακή εκστρατεία, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου– Ελλάδας ανέφερε ότι ο μόνος εφικτός τρόπος για να υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση είναι η επιχορήγηση της γραμμής.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συνδέσμου “πάντοτε οι συζητήσεις κατέληγαν στο ότι η σύνδεση αυτή δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρουσα για καμία ναυτιλιακή εταιρεία, οπότε το εγχείρημα εγκαταλειπόταν (…) αν γίνει μια σωστή και λεπτομερής κοστολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου – Ελλάδας και αν οι δύο κυβερνήσεις αποδεχθούν να την επιχορηγήσουν -με δικά τους χρήματα και ίσως ευρωπαϊκά κονδύλια-, τότε μπορεί να καταστεί εφικτή.”

Σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου έχει εκτιμηθεί ότι με δεδομένο πως η απόσταση από το λιμάνι Λεμεσού μέχρι τον Πειραιά είναι περίπου 600 ναυτικά μίλια η διάρκεια του ταξιδιού θα άγγιζε τις 30 ώρες. Με βάση, λοιπόν, υπολογισμούς που έχουν γίνει για να είναι συμφέρουσα μια τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση θα πρέπει το πλοίο, που θα δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή, να μεταφέρει σε κάθε δρομολόγιο γύρω στους 400- 600 επιβάτες.

 

πηγή: naftikachronika.gr

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις