Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 07:08

Συνάντηση για το ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου

Photo by: Simos Michaloglou


Τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Σύρου συνάντησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Ναυπηγείο του Νεωρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρία τους κρατάει σε καθεστώς ομηρείας, καθώς τους οφείλει, όπως ανέφεραν, από 18 έως 25 μισθούς. Σημείωσαν ότι έτσι προκαλείται ένα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη τη Σύρο, αφού το Ναυπηγείο «καταλαμβάνει το 80% της οικονομίας του νησιού.»
Ενημέρωσαν επίσης τον υπουργό για μία πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή, με βασικούς όρους την εξόφληση των δεδουλευμένων, την εξόφληση των οφειλών του Ναυπηγείου στους προμηθευτές της Σύρου, την επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό του Ναυπηγείου, ώστε αυτό να ξαναλειτουργήσει και τη διαγραφή άλλων οφειλών. Συζητήθηκαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του Ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του κ. Κουρουμπλή ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις