Μέσα από τις πω δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, που βιώνει η πατρίδα μας εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα τους οικισμούς που γειτνιάζουν στη Ραφήνα και τον Μαραθώνα , μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας δεν είναι άλλη από την αυταπάρνηση των Ελλήνων Ναυτικών μας, από το υψηλό φρόνημα του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού και από τον εθελοντισμό επαγγελματιών και απλών πολιτών.

Το τραγικό βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018 οι Έλληνες Ναυτικοί των δύο πλοίων της Gοlden Star Ferries, SUPERFΕRRΥ και SUPERRUNNER, μαζί με τους συναδέλφους τους από τα πλοία TERA JET της εταιρίας Seajets και FAST FERRIES ANDROS της εταιρίας Fast Ferries που κατέπλεαν ή είχαν καταπλεύσει στο λιμένα της Ραφήνας, συμμετείχαν με κάθε πρόσφορο μέσο στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα έως και 5 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες , επιβαρυνόμενες από την χαμηλή ορατότητα λόγω των πυκνών καπνών και του σκότους, οι ΅Έλληνες Ναυτικοί κατάφεραν και διέσωσαν πολλούς συνανθρώπους μας , μεταφέροντάς τους παράλληλα σε ασφαλές σημείο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την προσήλωσή τους στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και στην άμεση αρωγή για οποιοδήποτε βρεθεί σε κατάσταση κινδύνου.

Συγκινητική ήταν και η συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και με τα ιδιωτικά τους σκάφη, έδωσαν το δικό τους αγώνα καταφέρνοντας να διασώσουν και να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας από τις ακτές που περιβάλλουν της πληγείσες περιοχές και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμένα Ραφήνας.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για όλο το στελεχικό δυναμικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνα για τις ανεξάντλητες προσπάθειες συντονισμού και συμμετοχής στην διάσωση και απεγκλωβισμού καθώς επίσης και στις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντας η Gοlden Star Ferries, οι πλοιοκτήτες κ. Δημήτριος και Γεώργιος Στεφάνου και όλο το υπαλληλικό της προσωπικό εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους σε όλους όσους συμμετείχαν στην διάσωση των εκατοντάδων συμπολιτών μας και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ